Hem » Shopping » Shopping i Aten

Shopping i Aten

För alla de som älskar shoppig är Aten helt rätt stad att besöka. I Aten kan vem som helst förvandlas till en shopaholik. Här hittar man verkligen allt, från budget alternativ till dyra lyxmärken. Och skulle man känna att man inte hittar vad man söker finns alltid möjligheten att specialbeställa varor.

Specialiteter i Grekland är allt från skor, smycken, väskor, till underkläder och solglasögon. Att tänka på när man shoppar i Grekland är att man som kund inte alltid får prova hur som helst i affärerna. Oftast kräver det att man har butiksbiträdena till hjälp för detta. Att bara sitta ner och be någon plocka fram allt man vill prova ger dock en väldigt lyxig känsla.

Vart man än går i Aten finner man affärer och butikscentrum. Priserna varierar beroende på vart man befinner sig så det är alltid en bra idé att se sig om i olika områden innan man bestämmer sig för att köpa något.

Öppettiderna i Aten varierar beroende på veckodag men generellt är det öppet måndag, onsdag och lördag 09:00- 15:00 och tisdag, torsdag och fredag 09:00-14:30 och 17:00-20:30. Butiker och varuhus i turistområden kan dock ha öppet längre. De flesta butiker i Aten tar de vanligaste kontokorten som Visa, American Express, MasterCard och Diners medan mindre butiker och tavernor sällan tar kort. För den som vill budgethandla så infaller realistationsperioderna i Aten Januari - Februari och Augusti.

Är man ute efter traditionella presenter och souvenirer är Plaka och Monastiraki de bästa områdena för att hitta något i. Här finns ett stort utbud av hantverk, vaser och verk av unga konstnärer. Om man vill handla typiskt grekiska livsmedel som oliver, olivolja, honung och grekisk ost ska man bege sig till Central Market.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.