Hem » Shopping » Monastiraki

Monastiraki

Monastiraki är området som påminner om Turkiets, Nordafrikas och Mellanösterns basarer. Gågatan Ifestou som har sin början vid Platia Monastiraki, myllrar av människor i ständig rörelse. Monastriraki sägs vara världens älska marknader och är belägen alldeles nedanför Akropolisklippan. Monastiraki har fått sitt namn efter den kyrka från 900-talet som ligger alldeles i närheten. Här råder en ständig handel och för den som kan pruta kan man komma riktigt billigt undan med allt från kläder, t-tröjor, fotbollströjor, skor, kängor, begagnade möbler, solglasögon, vattenpipor och mycket annat.

Vill man köpa sig något som är handgjort är det till Monastiraki man ska bege sig. Här kan du hitta allt från skinnväskor och sandaler till juveler och keramik. Är du ute efter att köpa sandaler ska du definitivt besöka Stavros Melissonos, han tillverkar dina sandaler efter dina speciella behov och önskemål. Mitt i människosorlet kan du också hitta flera bra traditionella grekiska kaféer och snabbmatställen som serverar bland annat gyros och kebab.

Monastiraki är stället man ska vara på när det är söndag, då det är loppmarknad. Oavsett om man är handlare, köpare, Atenare eller turist är det här man ska befinna sig. Dock får man vara ute i god tid, är man inte där före 11 på förmiddagen är det näst intill omöjligt att ta sig fram genom folkmassan.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.