Hem » Shopping » Central Market

Central Market

Central Market är Atens alldeles egna saluhall. För den som är matälskare känns det som att komma till himmelriket. Vad du än är ute efter i mat, dryck , kryddor, frukter, sötsaker och liknande är det till Central Market eller kvarteren runt omkring som du ska bege dig till. Området kring Central Market kallas även för ”The Agora” som betyder marknadsplats. Marknaderna bjuder på en explosion av dofter och är en fröjd för luktsinnet. Saluhallen ligger på Athinasgatan mellan Omonia och Monastiraki och salubjuder varor måndag till lördag 08:00-18:00. Hit tar du dig med hjälp av Metro Omonia eller Monastiraki.

Inne i själva saluhallen finner du en stor avdelning för kött och fisk. Det är kanske inte så troligt att man köper något på Central Market som turist och tar med sig hem i resväskan men att bara promenera runt i saluhallen är en upplevelse i sig. Somliga påstår att det är som att resa tillbaka i tiden. Att tänka på när man besöker Central Market är att ha ordentliga skor på sig då golvet kan vara ganska halt, framför allt vid fiskavdelningen.

Skulle du bli hungrig under ditt besök på Central Market är ett besök på en av de fyra ”arbetarklass” restaurangerna ett starkt tips. Här får du äta mat tillagade på de färskaste råvarorna som du kan hitta i Aten.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.