Hem » Sevärdheter » Ouzeria Apotsos

Ouzeria Apotsos

Precis som namnet antyder är Ouzeria Apotos en liten grekisk restaurang. På grekiska betyder ”Ouzeri” en liten restaurang där du äter av flera olika typer av maträtter, det som grekerna kallar för meze, och dricker små flaskor med tsipuro som är sprit som liknar ouzo.

Ouzeria Apotsos är en samlingsplats för jurister, politiker, journalister och författare och har varit det ända sedan de öppnade år 1900. Restaurangen ligger längst in i arkaden på Panepistimiou 10, en av boulevarderna som ligger mellan Syntagma och Omonia.

Det är dock inget sofistikerat ställe som man skulle kunna tro med tanke på dess besökare. När man kliver in på Ouzeria Apotsos känns det som att kliva in i en mycket gammal livsmedelsaffär som fortfarande har kakel på väggarna. Miljön påminner mycket om 60-talet. Här hänger gamla gulnade reklamaffischer för vin, öl, sprit och kaffe som täcker väggarna ända från golvet och upp till taket. Lokalen har en väldig akustik och här springer kyparna klädda i vinröda kavajer. På menyn hittar du allt från lever, tunga, testiklar och hjärna till bläckfisk, tonfisk, ansjovis och krabba på burk. Att äta här är inte speciellt billigt men ger dig en lunch upplevelse som du sent glömmer i en intellektuell miljö.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.