Hem » Sevärdheter » Lycabettus

Lycabettus

Lycabettus är Atens högsta punkt och mäter 273 meter över havet och ligger nordost om stadsdelen Kolonaki. Lycabettus är den allra bästa utsiktsplatsen över Aten och Akropolis. På toppen av kullen hittar man Agios Giorgios-kapellet som är tillägnat Sankt Göran och är byggt på 1800-talet. Här finns även ett kafé med enklare mat och den dyra restaurangen Orizondes Lykavitou. Från Lycabettus kan du se Pireus och havet och till och med ön Salamis.

Namnet Lykavittos betyder "vargarnas berg”, och härstammar från antiken då kullen var omgivet av landsbygd och den pinjeträd täckta slänten beboddes av vargar. Idag är vargarna borta men skogen av pinjeträd är kvar och sprider en tung doft. Kullen bjuder på en panoramautsikt som är helt fantastisk och sträcker sig över hela Aten, den attiska kusten och på en klar dag kan man se ända till Peloponessos

Det går en bergbana upp till kullen från Kolonaki varje halvtimme dagligen 09.00–23.45 och det kostar 4Euro att åka med den enkel väg. Det går även att promenera upp till Lycabettus via en stig som löper upp till toppen och det tar ungefär 15–20 minuter.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.