Hem » Sevärdheter » Areopagus

Areopagus

Namnet Areopagos betyder "Ares klippa". Det är en liten kalkstens kulle som ligger lite till väster om Akropolis. När perserna invaderade Attika år 480 före Kristus, satte de upp sitt läger på denna kulle.

Under 400-talet före Kristus var de västra och södra sluttningar av Areopagos tätbefolkade med många små hus. Kullen användes också som mötesplatsen för rådet med samma namn som kullen, Areopagos. Någonstans på Areopagos stod även ett rådhus en gång i tiden som nu är borta.

Det finns flera sätt att nå upp till kullens topp på. På sydsidan finns 16 stenhuggna trappsteg som är ganska hala, dessa leder till en liten platå med ytterliggaretrappsteg som leder upp till toppen.
Från Leoforos Dionysíou Areopagitou, lite till väster finns en bred väg som leder upp till Akropolis. I nordvästlig riktning går en stig upp genom ett gammalt bostadsområde. Denna stig leder till botten av den västra sidan av Areopagos.

Historierna kring Areopagos går ända tillbaka till myternas tid. Enligt traditionen kallades Ares till svars av gudarna för mordet på Halirrhotios, det var även här som Orestes fick sin rättegång för mordet på sin mor Klytaimnestra.

På 400-talet före Kristus tappade Areopagos sin roll som plats för rättegångar och blev enbart en samlingsplats för författningsdomstolen och domstolen i moral.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.