Hem » Nöjen » Nattlivet i Aten

Nattlivet i Aten

Nattlivet i Aten har ett enormt utbud och här hittar du något vad än du är ute efter. I Aten är det alltid lördagsstämning då knappt någon arbetsdag börjar före tio på morgonen, vilket lämnar gott om utrymme för att sova ut dagen efter. Det finns barer och kaféer överallt och här är bara ett axplock.

Brettos är en uråldring kultbar dit många går för att dricka hembränd ouzo. Här är miljön murrig och lung och ger ett rofyllt sinneslag. Bakom baren finns hyllor med metervis av färgglada flaskor som är belysta bakifrån. Ouzon du beställer tappas direkt från ekfaten av den vänlige ägaren. Brettos är Atens äldsta destilleri och ligger i området Plaka.

På Monastiri spelas traditionell grekisk folkmusik från Kreta och övriga övärlden och hit går både unga och gamla. Här råder dock ingen dansbandsstämning utan kan bli riktigt vilt när gästerna krossar tallrikar och kastar servetter. Detta är en gammal folksport i grekland som är väldigt populär.
Dessutom kan det hända att det kastas blommor genom luften till någon man tycker är vacker eller något likananden.

”Lavabore” är det lite ruffigare och inte lika trendigt som övriga Atenklubbar. Här är det blandat turister och Atenbor och i alla åldrar. Här behöver du inte klä upp dig för att komma in. Lavabore är ett av få ställen i Plaka som har disko.

Underground Rock Club Café på Metaxa 21 är en fräsch musikklubb/bar med trägolv och murade väggar. Ur högtalarna dundrar bland annat Nirvana och U2.

Gayklubben Sodade spelar stans bästa schlagermusik. På klubben råder vild stämning där man i det främre rummet dansar till både Carola och Charlotte Perelli. I det bakre rummet spelas housemusik. Ett besök på Sodade bäddar för en svettig natt ända till solen går upp.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.