Hem » Nöjen » Glyfada Golf Club

Glyfada Golf Club

Befinner man sig i Aten och vill spela golf ska man bege sig till Glyfada. Glyfada Golfbana är en grön oas av svängiga kullar och välväxta träd och buskage. Banan är ganska smal vilket gör den lite utmanande.

Glyfada Golf Club är belägen på kustsidan av Glyfada, som är en förort till Aten, och är belägen 7 kilometer utanför Atens centrum. Avståndet till närmaste järnvägsstation är 8 kilometer och Eleftherios Venizelos internationella flygplats ligger 2,5 mil bort. Golfbanan består av 18 hål, par 72 och är öppen för spel alla dagar i veckan. Glyfadas golfbanan är greklands första 18 håls bana och är ritad och designad av Donald Harradine. Banan gjordes dock om inför världscuptävlingarna 1979.

Glyfada Golf Clubs bana öppandes 1966 och har stått värd för flera olika tävlingar av internationell rang, bland annat världscuptävlingar 1979, medelhavsspelen 1992 och de senaste tre årens PGA Grekiska Öppna mästerskapen. På området utöver Pro Shop, driving range och putting green finns faciliteter för att hålla möten och andra event för upp till 2 000 personer. På golfområdet hittar du även en populär restaurang, kafé och bar.

Glyfada Golf Club är en av de störts klubbarna i grekland på att ta fram nya unga talanger. Här huserar även det grekiska golfförbundet och grekiska PGA.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.