Hem » Nöjen » Badmöjligheter

Badmöjligheter

Stränder är inget du hittar i Aten men Grekland är känt för sin stora övärld med bra sol- och badmöjligheter. Därför behöver inte ett besök i Aten innebära att de inte blir sol och bad.

Närmaste stranden från Aten finns på ön Egina. Hit åker många Atenbor när de vill bort från storstaden för att koppla av på dagen och dansa sig trötta på kvällen på någon av Eginas barer. Här finns även en del shoppingmöjligheter med trendiga boutiquer och en fiskmarknad. Här finns känslan av det gamla Grekland. Till Egina tar man sig enklast med snabbåt från Pireus, den tar cirka 35 minuter. Med ordinarie färja tar det cirka 1 timmer och 35 minuter.

I den närmaste skärgården kring Aten ligger svenskön Poros. Här rör sig många skandinaver och flertalet barer och restauranger har reklamskyltar på svenska. Till Poros tar man sig från Pireus med snabbåt på cirka 1 timmer och 15 minuter. Ön bjuder inte på någon äkta grekisk atmosfär men är perfekt när man vill komma bort från storstaden för en stund och ligga på stranden.

Spetses är en ö i Atens skärgård som ligger en bit bort. Spetses har mer känsla av ytterskärgård än Egina och Poros. Att sitta på kafé och äta meze och dricka öl i Dapiahamnen är en upplevelse i sig. Här kan man se havet skumma och färjor i ständig rörelse. Från Pireus tar det 4 tim 30 min med ordinarie färja, 2 tim 15 min med snabbfärja.

Längs Atens riviera ligger flertalet stränder. Glyfada, Nea Makri, Faliron och Chrysi Akti är de allra populäraste. Dock får du räkna med att betala en avgift för att få beträda stranden då de städas och hålls rena och fräscha efter miljontals besökare.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.