Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

Det finns en stor uppsjö av restauranger, tavernor och matställen i hela Aten och det är inte alltid så lätt att välja. Därför kommer här några tips om vart man kan gå för att få sig en bit mat.

Spondi är en restaurang i Aten som oftast ligger högt upp i toppen bland kritikernas favoritrestauranger och anses tillhöra en av de bästa i staden. De har en ganska fantasifull matlagning och här kan du få havsaborre med rosenblad och vaniljsås till huvudrätt och lotusblomma med mandarinsorbe till dessert.

Edodi är ett litet ställe som inte har någon matsedel. Här får du istället välja bland deras råvaror och tillagas efter tycke och smak. Restaurangen är känd för sina överraskande såser och förfinade smaker. Exempel på mat du kan få här är fikonfylld fasan och hummer med parmesansås.

To Varoulko ligger numera i stadsdelen Gazi sedan de år 2005 flyttade från Pireus. Restaurangen har rykte om sig att servera stadens bästa skaldjur och en av kockarna har blivit belönad med en michelinstjärna. Menyn ändras dagligen beroende på fisk och skaldjurstillgången.

Symposio serverar smakprov av den jordnära maten från norra Epirus där ägaren till restaurangen har en egen gård. Här serverar man säsongsrätten med flodkräftor men du kan även få fantastiskt fint kött från hjort och vildsvin. Restaurangen hittar du i närheten av fillipouskullen.

Pil Poule ligger med utsikt över Akropolis och är känd för sin fantastiska mat och goda service. Personalen förhöjer oftast gästernas upplevelse och maten har intressanta vinklingar som hummer i mangosås, limefylld havsaborre och stekta jordgubbar med choklad. Restaurangen är franskinspirerad med Medelhavsmiljö.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.